Dünya Kızarmış Tavuk Günü!!!

Chicken-tr

Uluslararası Kızarmış Tavuk Günü, İskoç ve Batı Afrikalı göçmenler tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne getirilen yiyecekleri kutlamak için her yıl 6 Temmuz’da kutlanmaktadır. O zamandan beri kızarmış tavuk, Amerika’nın en sevilen basit yiyeceklerinden biri haline geldi ve sadece Amerikalıların yılda 8 milyar tavuk tükettiğini bilmek ilginç! Bu sayıyı perspektife koymak gerekirse, bu günde 21.917.808 tavuk demektir ve ortalama bir Amerikalı yılda yaklaşık 100 pound tavuk tüketir!

Kızarmış tavuğun tarihi

Kızarmış tavuğun Amerika’ya İskoç göçmenler mi yoksa Batı Afrikalı göçmenler tarafından mı getirildiği konusunda çoğu zaman anlaşmazlık olsa da; Ancak gerçek şu ki kızarmış tavuk, her iki göçmen grubunun tariflerinin birleşiminden oluşuyor. İskoç yerleşimciler tatlandırılmamış tavuğu hayvansal yağda kızartırlardı, ancak Batı Afrikalı yerleşimciler terbiyeli tavuk ve hurma yağı kullandılar. Sonunda, Güney Amerika’da bu iki yemek geleneği birleşti ve bugün kızarmış tavuk olarak bildiğimiz şey ortaya çıktı. Buzdolabının icadından önce, tavuğu kızartmak tavuğu sağlıklı tutmanın iyi bir yoluydu. Başka bir deyişle, kızarmış tavuk “iyi seyahat” edebilmiştir ve kızarmış tavuğun dünyanın her yerinde bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de budur.

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir